Waar komt het apenstaartje vandaan?

Ben je geen held in het gebruik van computers? Daar hoef je je niet voor te schamen, want je bent niet de enige die dit zo ervaart. Er kunnen veel termen en symbolen voorbij komen waar je je vraagtekens bij hebt. Het apenstaartje kan zo’n symbool zijn. Misschien denk je dat symbool geen functie heeft. Bovendien kun je je afvragen waar het apenstaartje vandaan komt. Dat gaan we in dit artikel verder onderzoeken.

Wat is een apenstaartje eigenlijk?

Misschien zegt de term ‘apenstaartje’ je niks. Dat zou goed kunnen. Maar toch ziet het apenstaartje er herkenbaar uit. Deze ziet er in het eerste opzicht uit als de letter ‘a’. Toch is het apenstaartje anders, want deze heeft om de letter heen een soort krul, wat lijkt op een staart. Het is dus niet gek dat het een apenstaartje wordt genoemd.

Het apenstaartje wordt ook aangeduid als ‘at’ en het wordt vooral gebruikt binnen het internet. Want het is natuurlijk geen onderdeel van het alfabet. Apenstaartjes kun je zien als postzegels voor e-mails. Zonder het apenstaartje kun je geen mail sturen naar de e-mailprovider waar het voor is bedoeld.

Zit het apenstaartje op het toetsenbord?

Je hoeft geen ingewikkelde handelingen te doen om een apenstaartje te kunnen intypen. Want als je goed kijkt, zie je deze op het toetsenbord bij het cijfer 2. Je hoeft alleen de shift-toets en de 2 in te drukken, waarna het apenstaartje al verschijnt op je beeldscherm.

Als je vaker sociale media gebruikt, dan weet je dat het apenstaartje ook wordt gebruikt om een vriend of connectie te kunnen noemen in een reactie of een foto. Zo krijgt diegene een melding dat je iets wil delen. En als je denkt dat het apenstaartje modern is, dan heb je het mis; deze werd eeuwengeleden al in Italië gebruikt.


Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started